Nr.6 ved Nordisk Mesterskab i Hankø!

posted in: Kapsejlads | 0

Nordisk Mesterskab i Hankø var en elevatortur for os – men vi kom godt ud af det i sidste ende!

Efter lang transport natten til torsdag, hvor besætningen kun fik sovet 3-4 timer, var det en sløv start torsdag med placeringer midt i feltet. Fredag gik det meget bedre og søndag var vi rigtig godt kørende. Vi måtte dermed konstatere, at vi næste gang skal af sted i bedre tid, for at være veludhvilede.

På forhånd så vejrudsigten ikke for god ud, med lette vinde. Dette skulle dog vise sig ikke at passe. Både torsdag og fredag startede vinden ud med 3 m/s, men efter et par timer vendte den 40 grader og blev i stedet frisk og stabil. Lørdag var vinden sydlig og vi havde 3 sejladser i nærmest perfekt sejlvejr. 5-8 m/s og stabil vind.

Vores bådfart var hele stævnet rigtig god, men vi lavede mange dårlige starter. Hver gang vi kom godt fra start lavede vi gode placeringer, så det var en smule frustrerende. Enten starter nordmænd anderledes end vi er vant til, eller også er vi ikke rigtig op i gear i de store felter. Aldrig vi været til et stævne, hvor der var så mange omstarter på grund af tyvstart. Hver gang vi havde lagt sig godt til rette i 1.række kom en eller anden båd sejlende ned af linjen, ligeglad med både der kom op nedefra.

Begge danske både gjorde god figur i Norge, med flere placeringer i top og god bådfart. Vi må bare konstatere at vi begge stadig mangler noget på stabiliteten. Største oplevelse på turen var for vores vedkommende at vinde 8.sejlads suverænt foran sidste års Nordiske Mester, North Sejlmageren Bjørn Österberg.

Nordisk Mester blev Kristian Neegaard og hans ”Team Bagdad” som normalt sejler Melges 24. 2010 fik de sølv ved VM i Melges 24 og de deltager også ved VM i Middelfart denne uge. Desuden har Kristian et hav af internationale medaljer fra både Yngling, 5.5 meter og Soling.

Björn Österberg måtte denne gang se sig hensat til 3.pladsen efter den olympiske starbådssejler Petter Mørland Pedersen, der er helt ny i klassen. Petter Mørland Pedersen var med til at sejle en 4.plads hjem i Starbåd ved OL 2012!

Resultater: http://www.sailracesystem.no/regattasystem/regatta/meny/3532/HRW_ODS_15.pdf

Billeder: http://www.kongelignorskseilforening.no/index.php/component/k2/item/344-pictures-express-11-meter